RSS Feed

Defensem els processos de remunicipalitzaciò

29/06/2017 by iaioflautas

La privatització dels béns comuns i serveis públics ha estat i és una de les formes més brutals d’enriquiment de les oligarquies a través de la despossessió i empobriment de la població.

Davant d’aquesta situació, els ajuntaments del canvi estan intentant obrir processos de remunicipalització de serveis a través d’empreses municipals, cooperatives socials i altres formes de propietat comunal que impliquin la participació d’organitzacions socials i ciutadanes des d’una presa de decisions compartida i que empoderi a la ciutadania.

La diversitat d’aquestes iniciatives és molt àmplia: aigua, serveis de menjadors, distribució i producció d’energia (especialment les renovables), recollida selectiva de residus sòlids, zones d’aparcament, construcció d’habitatges en règim d’ús, cooperatives de venda ambulant, recuperació i execució del servei del transport públic, equipaments socioculturals …

No obstant això, aquestes iniciatives s’estan trobant amb l’oposició de forces poderoses del capitalisme, amb oligarques dels governs del regne d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya, i amb grups empresarials construïts i participats per la màfia política que -usant el seu poder mentre gobernaban- les han fet seves i dels seus amics.

Davant d’això, les @iaioflautas expressem el nostre suport a les iniciatives de remunicipalització que impulsen els nostres ajuntaments. Volem la remunicipalització d’aquells serveis i béns que ens van arrabassar! I exigim que aquesta municipalització sigui cooparticipada per les organitzacions socials i ciutadanes!

A través d’aquesta entremaliadura els i les iaioflautes cridem a la #DesobedienciaCivil contra aquelles lleis, governs i actituds injustes que impedeixen el control de la cosa pública des de dins i fora de les institucions.

Perquè les nostres filles tindran una #VidaDigna.

les @iaioflautas


1 comentario »

  1. Thanks a ton! This is an astonishing web site.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *