RSS Feed

Ja n’hi a prou de corrupció institucional #NoMasCorruptes

10/12/2015 by iaioflautas

Avui 10 de desembre volem ser rebuts pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per fer arribar la nostra preocupació, la nostra indignació ciutadana, pel règim de corrupció que ha caracteritzat aquest sistema polític del 78 i que ara veiem amb total transparència. El problema és global, els partits del règim han posat les institucions al servei d’interessos privats i se n’han beneficiat en comptes de prioritzar el servei públic. La corrupció ha d’acabar i els responsables han de pagar. Ja n’hi ha prou.
El Partit Popular ha arribat a uns nivells i a unes dimensions de corrupció institucional a Espanya, lligades al funicionament de l’estat i al model d’economia especulativa dels darrers anys, que no es poden entendre sinó com part essencial de l’entramat social, polític i econòmic de gestió de la bombolla immobiliària i la posterior crisi. A Catalunya, els pagaments a partits polítics en el govern, en especial a Convergència Democràtica de Catalunya, a canvi de contractacions i favors de les administracions públiques, així com el desviament de fons públics, han estat una constant des de la Transició. Com una constant ha estat la instrumentalització de les reivindicacions democràtiques  del poble de Catalunya per tal de tapar les pràctiques institucionals corruptes. I ja n’hi ha prou.
Els darrers anys, amb el cas Palau, amb el cas de la família Pujol i amb el del finançament il.legal de CDC i la Fundació CatDem, ha quedat palès el llatrocini institucionalitzat que durant molts anys s’ha orquestrat a esquenes dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Un canvi de nom i de cares, així com reivindicar-se com a instrument de la lluita democràtica del poble de Catalunya poden seguir colant. Ja n’hi ha prou. CDC és un partit tant del règim, tant de govern i tant bipartidista com el PP o el PSOE, i ha de depurar les responsabilitats polítiques i penals que li pertoquen. Perquè no va ser una cosa d’uns pocs, d’aguns… va ser una pràctica organitzada i col.lectiva del partit. Ja n’hi ha prou de fer veure que eren coses individuals i circumstancials.
Veiem amb preocupació i indiganció com la justítica s’utilitza políticament per atiar conflictes polítics. Com el govern del PP s’atreveix a utilitzar la corrupció  per combatre politicament el moviment sobiranista, i com CDC utilitza aquest mateix moviment com a escut i coartada per la supervivència política i organitzativa del seu col.lectiu. I com es criminaliza la protesta i s’aplica la llei amb duresa contra la gent senzilla, contra els ciutadans i ciutadanes, mentre la corrupció i el gran llatrocini de polítics i gran banca es demora i no acaba mai de ser castigada. Ja n’hi a prou. Cridem:#NoMasCorruptes

Enlace permanente de imagen incrustadaEnlace permanente de imagen incrustadaEnlace permanente de imagen incrustadaEnlace permanente de imagen incrustadaEnlace permanente de imagen incrustadaEnlace permanente de imagen incrustadaEnlace permanente de imagen incrustada

-NOTICIA EFEYAYOFLAUTAS JUSTICIA
Un grupo yayoflautas apoya a jueces y funcionarios frente presiones políticas

Barcelona, 10 des (EFE).- Un grupo de yayoflautas se ha concentrado hoy ante la sede del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TSJC), en Barcelona, donde han desplegado una pancarta en la que han expresado su apoyo a jueces y funcionarios de justicia frente a las presiones «de los políticos corruptos».Fuentes de los yayoflautas han informado hoy a Efe de que unos 80 miembros del colectivo se han concentrado ante la sede judicial, a la que han accedido seis personas que han desplegado en el interior una pancarta de apoyo y han entregado un escrito, sin causar ningún incidente.

Los yayos, vestidos con sus tradicionales chalecos fluorescentes, gorras y mochilas, han desplegado una pancarta en la que se podía leer «Basta de corruptos. Stop corrupción» en las escaleras interiores del TSJC y también en las exteriores, donde los participantes en la protesta se han hecho una foto de familia.

Posteriormente, se han dirigido en manifestación hasta la plaza Catalunya, donde han finalizado la protesta reivindicativa.

Los yayoflautas «vemos con preocupación e indignación cómo la justicia se utiliza políticamente para avivar conflictos políticos».

A su juicio, «el Gobierno del PP se atreve a usar la corrupción para combatir políticamente el movimiento soberanista y CDC utiliza este mismo movimiento como escudo y coartada para la supervivencia política y organizativa de su colectivo», argumentan en un comunicado.

Mientras tanto, «se criminaliza la protesta y se aplica la ley con dureza contra la gente sencilla, contra los ciudadanos», concluyen. EFE

La Directa – Els  iaioflautas irrompen al palau de justícia de Barcelona per protestar contra la corrupció

 


No hay comentarios »

No comments yet.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *