RSS Feed

ELS IAIOFLAUTAS DAVANT EL 11 DE SETEMBRE DE 2013

08/09/2013 by iaioflautas

El que identifica el Moviment 15M i als Iaioflautas és la seva pluralitat ideològica i les múltiples sensibilitats que el componen . De fet el 15M evita les qüestions ideològiques perquè separen més que uneixen . Moltes persones són independentistes i moltes altres no ho són . Una altra qüestió és que , evidentment, el 15M està per l’autodeterminació dels pobles del món i per descomptat del dret de Catalunya a la seva independència si així ho desitja la majoria de la seva població .

Però molt diferent és que el 15M i per extensió els iaioflautes , donin suport l’independentisme que representa CiU , sense un programa progressista , i molt menys si a la convocatòria se sumen elements tan nefastos com l’actual Govern de la Generalitat . Hi ha un independentisme d’esquerra que sí que presenta tal programa progressista i que convoca a les 18,30 hores a Plaça Urquinaona . Els integrants del 15M i els Iaioflautas que estan per la independència tenen així una alternativa per manifestar-se.

L’actual Govern té un programa polític que converteix la seva acció en un procés repressor de les llibertats i drets , amb retallades dràstiques ( sanitat , educació , habitatge , treball , etc . ) Que converteix la seva convocatòria , amb Mas i Puig al capdavant, en una manipulació de les reivindicacions populars . Així que , mentre donen suport al PP en l’aprovació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària , simulen treure pit i ser més independentistes que ningú . En realitat CiU representa les 400 famílies burgeses que manen a Catalunya i el que pretén és el seu propi regne de taifes .

L’actual Govern de la Generalitat de CiU , recolzat per ERC , pretén capitalitzar les justes peticions de la població per portar aigua al seu molí i manipular la situació .

El Moviment 15M i els iaioflautes no poden donar suport a una manifestació , que demana la independència per a un país on regna la corrupció política i econòmica sense que aquest mateix independentisme serveixi per condemnar aquestes actuacions . La independència només serveix si hi ha un nou model d’estat i noves formes d’acció política .

Per això , i sabent que hi ha múltiples sensibilitats dins del Moviment 15M , els iaioflautes estem per la llibertat personal , que cadascú segueixi la seva pròpia consciència i ideologia per assistir o no assistir , no convoquem a la manifestació de ANC com col · lectiu i no anirem amb els nostres símbols .

 

Barcelona 6 setembre 2013

 

LOS IAIOFLAUTAS ANTE EL 11 DE SEPTIEMBRE DE 2013

Lo que identifica al Movimiento 15M y a los Iaioflautas es su pluralidad ideológica y las múltiples sensibilidades que lo componen. De hecho el 15M evita las cuestiones ideológicas porque separan más que unen. Muchas personas son independentistas y otras muchas no lo son. Otra cuestión es que, evidentemente, el 15M está por la autodeterminación de los pueblos del mundo y por supuesto del derecho de Catalunya a su independencia si así lo desea la mayoría de su población.

Pero muy distinto es que el 15M y por extensión los iaioflautas, apoyen el independentismo que representa CIU, sin un programa progresista, y mucho menos si a la convocatoria se suman elementos tan nefastos como el actual Govern de la Generalitat. Hay un independentismo de izquierda que sí presenta tal programa progresista y que convoca a las 18,30 horas en Plaça Urquinaona. Los integrantes del 15M y los Iaioflautas que están por la independencia tienen así una alternativa para manifestarse.

El actual Govern tiene un programa político que convierte su acción en un proceso represor de las libertades y derechos, con recortes drásticos (sanidad, educación, vivienda, trabajo, etc.) que convierte su convocatoria, con Mas y Puig a la cabeza, en una manipulación de las reivindicaciones populares. Así que, mientras apoyan al PP en la aprobación de la Ley de Estabilidad Presupuestaria, simulan sacar pecho y ser más independentistas que nadie. En realidad CIU representa a las 400 familias burguesas que mandan en Catalunya y lo que pretende es su propio reino de taifas.

El actual Govern de la Generalitat de CIU, apoyado por ERC, pretende capitalizar las justas peticiones de la población para llevar agua a su molino y manipular la situación.

El Movimiento 15M y los iaioflautas no pueden apoyar una manifestación,  que pide la independencia para un país donde reina la corrupción política y económica sin que ese mismo independentismo sirva para condenar dichas actuaciones. La independencia sólo sirve si hay un nuevo modelo de estado y nuevas formas de acción política.

Por ello, y sabiendo que hay múltiples sensibilidades dentro del Movimiento 15M, los iaioflautas estamos por la libertad personal, que cada uno siga su propia conciencia e ideología para asistir o no asistir, no convocamos a la manifestación de ANC como colectivo y no iremos con nuestros símbolos.

 

Barcelona 6 de septiembre de 2013


8 Comments »

 1. Pedrito dice:

  Ser nacionalista (català, espanyol, txec, tant se val) i d’esquerres és una contradicció flagrant, des d’un punt de vista lògic i històric.
  D’altra banda, el concepte ‘llengua pròpia del país’ també és un concepte falaç i políticament esbiaixat. Els països no tenen llengua, la llengua la tenen les persones, i per cadascú la seva llengua és la pròpia.
  Els països el que sí tenen són, per exemple, llengues majoritàries (la que parlen la majoria dels seus habitants) o llegues oficials (les sancionades per la llei com d’ús institucional)

 2. hortensia rojo dice:

  Totalment d’acord. Mentre ens governin les dretes catalana o espanyola, tant li fa perquè ens continuaran oprimint. Gràcies iaios perquè vau lliutar contra la dictadura i ara ens continueu donant exemple. Res és per sempre i si no lluitem cada día pels nostres drets ens els acaben prenent. Endavant!

 3. Antoni dice:

  Pues no estoy de acuerdo con la decisión de los Iaioflautes en no secundar esta cadena, lástima, seguro que están divididos en este tema, es normal, aun y así me esperaba que se adhirieran pasando de políticos ya que es un pueblo que el que se manifiesta, los políticos son unos aprovechados de las circunstancias y acontecimientos pero sin unidad no vamos a ninguna parte, Iaoflautes esta vez no puedo estar de acuerdo con vosotros.
  Salud

 4. José Luis dice:

  Decisión sumamente inteligente y acertada.

  Desde Madrid, pido al independentismo e internacionalismo catalán, que nos ayuden a romper las cadenas de la derecha opresora, y de su poder financiero.

  Estoy en contra de esta monarquía impuesta y de partidos corruptos, que sólo han sabido drenar a sus bolsillos el dinero de los contribuyentes ( PP,PSC,PSOE,CIU entre otros).

  A partir de aquí, pido la nacionalizaciòn de La Caixa, como principal entidad financiera, con intereses en Repsol, Telefónica, Agbar, Albertis,Gas natural, etc., y opresora, desde su vergonzante capitalismo financiero, de los ciudadanos de bien, además de juzgar al individuo Fainé, por ser el máximo responsable de la misma (Deshaucios, subida de comisiones, lobys mediáticos, etc.).

  Pido a los ciudadanos andaluces y extremeños, que se sumen a la campaña de independencia para Cataluña, de una forma práctica, que les dejen de robar sus impuestos, que ellos se los gastarán como quieran.

  Salut companys, y en la lucha hacia la III República, formada por aquellos pueblos que quieran del actual estado español, haber si somos más sensatos que en la anterior, que perdimos la guerra, por el cachondeo de los dirigentes, algunos desde Barcelona, y otros burgueses catalanes, directamente apoyando el fascismo.

 5. Raquel dice:

  Els iaioflautes són suficientment intel·ligents com per que ningú els hi hagi de dir on han d’anar i què han de fer. Vergonya us haurien de fer aquest comentaris. Salut!

  • Antoni dice:

   Amb aquest comentari dedueixo que tu no ets gaire intel·ligent. Amb la meva critica no mes deia que no estava d’acord o es que no saps llei llir?

 6. Carles dice:

  De les dues llengües oficials del país, la pròpia del país és el català, així que s’ha de d’escriure primer en català i després en l’altra llengua oficial que és el Catella. No és tan difícil.

 7. Marc dice:

  Totalment d’acord. Per aquests motius, els iaioflatues que sigueu independentistes haurieu de plantejar-vos anar a la manifestació de l’Esquerra Independentista (dia 11 a les 18:30 a Urquinaona), que lluita per la justícia social i reivindica que el procés d’alliberament nacional no ha de ser encapçalat per la dreta catalana.

  http://www.endavant.org/manifest-de-lesquerra-independentista-onze-de-setembre-de-2013/

  Salut!

  M.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *